Kyllingefilet med ristede rodfrugter og basilikumyoghurt
Proteinrig træningsmad! Gulerødderne i de ovnristede rodfrugter er desuden rige på antioxidanterne alfa- og betakaroten, som modvirker de frie radikaler som dannes i større grad ved højintensiv træning.
Kategori
Opskrifter
Ristede rodfrugter:
1 kg gulerødder
1 kg pastinakker
6 hvidløgsfed
1 ½ spsk frisk/tørret timian
¾ tsk salt
1 ½ knsp sort peber
4 spsk madolie
Basilikumyoghurt:
2 dl madyoghurt
1 håndfuld frisk basilikum
1 hvidløgsfed
1 knsp salt
½ knsp sort peber
Kyllingefilet med bacon:
8 skiver bacon
800 g kyllingefilet
¾ knsp sort peber
SÅDAN GØR DU
Sæt ovnen på 225 °C.
Ristede rodfrugter:
Skræl og skær rodfrugterne i staver. Læg dem i et ildfast fad sammen med hvidløgsfed, timian, salt, peber og rapsolie. Tilbered rodfrugterne i ovnen i ca. 30 minutter.
Basilikumyoghurt:
Grovhakket basilikumblade, pres eller riv hvidløg og rør det ned i madyoghurten. Smag til med salt og peber.
Kyllingefilet med bacon:
Læg en baconskive rundt om hver kyllingefilet og steg 2–3 minutter på hver side, så de får lidt farve. Krydder med sort peber. Skru ned for temperaturen på ovnen til 150 °C. Sæt fileterne i ovnen i 12–15 minutter eller til de er gennemstegte.
Server kyllingefileterne med ristede rodfrugter og basilikumyoghurt.