Gode og sukkerfri snacks
Har du lyst til noget lækkert og gode erstatninger til slik og kager? Her får du fire opskrifter på sukkerfrie og velsmagende snacks.
Kategori
Opskrifter
Af og til har man bare lyst til noget sødt uden at skulle indtage raffineret sukker eller gå på kompromis med smagen. Herunder har vi samlet fire opskrifter på gode snacks fra vores opskriftsamling.
Ingen af opskrifterne herunder indeholder hvidt sukker. De kan derimod indeholde tørret frugt og honning. Hvis du er følsom over for naturligt sukker og ved at det får dig til at spise mere sukker, bør du snarere satse på at spise nødder eller friske bær, som indeholder mindre fruktose end frugt.
Selvom disse opskrifter ikke indeholder raffineret sukker, er de alligevel meget energirige (gælder ikke grønkålschips). Hvis dit mål er at tabe dig, kan det være en god idé kun at spise et par bidder.
Cashewkugler med lime og lakrids
Dette skal du bruge til ca. 22 stk.:
1 dl cashewnødder (100 g)
20 økologiske abrikoser (150 g)
½ dl kokosmasse (20 g)
1 lime
1,5 tsk. rålakridspulver
Sådan gør du:
1. Bland cashewnødder, abrikoser og kokosmasse til en kornagtig blanding
2. Tilsæt lakridspulver og saften fra lime og bland godt
3. Form 22 energikugler
Kuglerne kan opbevares ca. 1 uge i køleskab. De kan også fryses, da de hurtigt tør op.
Grønkålschips
Det skal du bruge:
120 g grønkålsblade (ca. 200 g grønkål med stilk)
3 spsk. olivenolie eller sesamolie
1,5 knivspids salt
2 spsk. chiliflager
2 spsk. løgpulver (uden salt)
2 spsk. hvidløgspulver
Sådan gør du:
1. Sæt ovnen på 75 grader
2. Læg bagepapir på en stegeplade
3. Tag grønkålsbladene af den grove stilk, riv dem i mindre strykker og læg dem på pladen
4. Drys med olie og tilsæt krydderi efter eget valg. Gnid olien og krydderierne ind, så de bliver jævnt fordel over grønkålsbladene
5. Sæt pladen midt i ovnen i ca. 45 minutter. Server straks eller opbevar på et tørt sted
Chokoladeruller uden raffineret sukker
Dette skal du bruge til ca. 10-25 stk.:
15-20 dadler (uden sten)
3-4 dl havregryn
Et par skvat sort kaffe
2 spsk. kakao
2 dl kokosolie
Et glas vand
Kokosmasse eller kakao
Sådan gør du:
1. Bland dadler og havregryn med en stavblender eller køkkenmaskine
2. Tilsæt kaffe, kakao og vand
3. Smelt kokosolien, og tilsæt den til dejen
4. Rul til små, kompakte kugler og rul derefter i kokos eller kakao
Rå snickerskage
Det skal du bruge:
Til bunden:
150 g gram ferske, steifrie dadler
1,5 dl ristede hasselnødder
1 dl revet kokos
3 spsk. kakao
1,5 spsk. vand
Fyld 1
150 g usødet jordnøddesmør
75 g ferske, stenfrie dadler
3 spsk. kokosolie
2 tsk. vaniljeekstrakt eller pulver
Fyld 2
150 g usødet jordnøddesmør
1,5 dl kokosmælk, det hvide, faste øverst i dåsen
2 tsk. honning
1 tsk. vaniljeekstrakt eller pulver
Topping
1 dl grovhakkede jordnødder
50 g mørk chokolade uden mælk
Sådan gør du:
1.
Bund: Bland alle ingredienserne sammen. Smør en 20 x 20 cm stor form med kokosolie og dæk den med bagepapir, så kanterne og bunden er dækket. Dette er for at dejen skal være lettere at arbejde med på bagepapir. Hæld dejen ud i et jævnt lag på bagepapiret.
2.
Fyld 1: Bland alle ingredienser med en stavblender. Smør ud over bundlaget.
3.
Fyld 2: Bland dette sammen med resten af ingredienserne. Fordel dejen på fyld 1.
4. Grovhak 1 dl jordnødder og strø dem ud over kagen. Smelt chokoladen i vandbad og drys den over. Sæt kagen i køleskabet, indtil den bliver kold. Skær den ud i tern før servering.